Fodboldklubber bruger penge på spillere som aldrig før

Nu varer det ikke længe, før transferviduet åbner igen. Midt i juni vil det stå klubberne frit for at handle nye spillere inden for FIFA m.fl.'s regelsæt. Vi kender naturligvis ikke beløbene, som der vil blive omsat for endnu, men vi må forvente, at det er et beløb, der er stadigt stigende. På bet365 kan du finde sportsnyheder, herunder om de seneste transfers og transferrygter. Inden vi kender til de kommende transfers, kan vi tage kig på de beløb, der blev brugt i sidste sæson – i 2014. 

Så mange penge blev der brugt sidste år

I 2014 blev der brugt intet mindre end 26 milliarder kroner i spillerhandel med fodboldspillere blandt klubberne, og at beløbet overstiger 4 mia. dollars er ny rekort. I forhold til det foregående år er der tale om en forøgelse med hele 2,1 procent. Aldrig har det været mere lukrativt at være en god spiller eller at udvikle en talentfuldspiller.

BEC lavede således i begyndelsen af året en undersøgelse, hvor det blev beregnet, at der blev handlet professionelle fodboldspillere mellem klubberne for godt 4,1 milliarder dollars. Det svarede på tidspunktet for udregninger til hele 26,9 milliarder kr. Som ovenfor nævnt er det en ny rekord, og det er en forbedring af den eksisterende rekord fra året før. Tallene bygger på beregninger foretaget af det internationale fodboldforbund, FIFA, så tallene må siges at være rimeligt sikre..

Særligt i England går det vildt for sig, når der skal handles fodboldspillere. Engelske klubber har således brugt 1,2 mia. dollars ud af de 4 mia. kr., der samlet set er handlet. Sammenligner man med Spanien, så benytter man her kun 700 mio. kr., og det er 67% mindre end i England. Holder vi til gengæld fast i Spanien, så modtag klubberne i dette land fleste transferpenge.

Nogle af de handler, der har haft en ekstra stor betydning, er Barcelonas salg af Alexis Sanchez til Arsenal for et beløb svarende til 318 millioner danske kroner. Herudover fik 28-årige Luis Suarez kasseapparaterne til at klinge i Liverpool, hvor han rykkede fra til Barca. Der røg nemlig omkring 838 millioner kroner i kassen. Det er for tiden den tredje dyreste handel i Europa nogensinde, men hvem ved om denne rekord stadig står, når transfervinduet lukker igen i august.

I 2014 var der i alt omkring 13.000 handler med spillere på verdensplan. Tallet tæller kun internationale transfers, og det inkluderer således ikke klubskifter inden for samme nation. Som sagt åbner sommerens transfervindue snart, og der er mange, der mener, at rekordstimen vil fortsætte. De store klubber har i hvert fald allerede nu været ude og lufte interessen for nogle af de mest interessante navne. Enkelte rygter er allerede blevet bekræftet, men vi mangler flere af de store navne, før vi kan sige noget om, hvordan det samlede billede ser ud. Det er også særligt de engelske klubber, hvor man har hørt om, at der skal skiftes ud for astronomiske beløb, men lad os se, hvad der sker. Hold hele tiden øje med siden her, hvor vi beretter om det seneste nye.