Poloshirt, ja – men hvilken størrelse?

Min mand er en af de der typiske danske mænd der  stort set er ligeglade hvilket tøj de har på, bare kroppen er varm.  Og han hader virkelig at købe tøj, så hvis han ikke engang imellem  gennem vores tid sammen var blevet presset til det, så ville han  helt sikkert stadig gå i de samme slidte skjorter, som der var  højeste mode dengang vi mødte hinanden for næsten 15 år siden. Heldigvis  for ham, har han en kone, der virkelig godt kan lide at købe tøj både  til sig selv og andre. Derfor spørger jeg tit, når jeg skal ud for  at kigge på butikker, om han mangler et eller andet tøj, som  jeg så kan købe med hjem til ham. Oftest siger han nej, men en  enkelt gang i mellem kan han godt lige komme i tanker om, at der er  et eller andet stykke tøj, han mangler. Denne gang, var det en poloshirt,  han spurgte efter. Bedre end ingenting, tænkte jeg og tog af sted på  min tur ud for at handle ind. Men da jeg stod der ude ved disken blev  jeg pludselig i tvivl om, hvilken størrelse han bruger i polo shirt.

En poloshirt kan godt være lidt rummelig i størrelsen

Jeg fik heldigvis en super god betjening ved kassen  af en ekspedient, der virkede til at vide, hvad han talte om. Han sagde,  at en poloshirt godt kunne være lidt stor, eller rummelig, som han  kaldte det, i størrelsen. Han bad mig derefter om at tænke på om  min mands bluse sad stramt eller løst, sidste gang han havde en poloshirt  på. Jeg mente, at den ikke sad helt til. Vi fandt frem til, hvilken  størrelse jeg skulle købe, og da jeg kom hjem viste det sig at det  var lige præcis den rigtige størrelse.